Archive: lokakuu 2018

Miksi Britannian linnunlaulu on tärkeää musiikki

Alkaen nightingale linnet, kautta mustapääkerttu ja corn bunting, UK linnunlaulu on yhtä ainutlaatuinen ja innostava kuin musiikkia, se vaikuttaa.

Satakieli on ollut tietämättään muse ihmisten runoilijat, kirjailijat ja säveltäjät vuosisatoja, Shakespearen ja Hardy Coleridge ja Tšaikovski. Viime vuonna, Nitin Sawhney sai eturivin suorituskykyä yksi tällainen höyhenpeitteinen trubaduuri aikana tekemistä TV – kokemus, aluksi skeptinen säveltäjä kuvaili minua ”ilmestys”.

Tässä kuussa, järjestäjät takana yhdistyneen KUNINGASKUNNAN Kansallisen nightingale festivaali on toivoen antaa meille kaikille mahdollisuuden nauttia näistä tunnetusti ujo ja yhä harvinainen kuvakkeet, kuukausi opastettu kävelee, puhuu ja luonto-konsertteja, jossa yhdistyvät live-folk-musiikkia ja tarinankerrontaa, jossa in situ linnunlaulua. Se on hieno tapa kunnioittaa paluuta nämä pienet, ruskea, sammas-kuten kaunottaret, jotka talvi länsi-Afrikassa ennen kuin lentävät yli 2500 kilometriä viettää kesän englanti maaseudulle.

Brittiläiset runoilijat ovat olleet ylistäen songbird, koska 13-luvulla, kaiken . Mutta useita tekijät – saastuminen, metsien hävittäminen, torjunta-aineita; ilmaston lämpeneminen; ; kotimaan kissat – yhä uhkaavat sulkakoristeinen pals’ olemassaolon. Satakieli on nopea, sapid call – kerran yleisiä kaikkialla yhdistyneessä KUNINGASKUNNASSA – on nyt valitettavasti vaikeasti, vain kutistuu alueella etelä-ja itä-Englannissa. Nightingale määrä on laskenut 90% viimeisen puolen vuosisadan, jättäen vain 6,000 yhdistyneessä KUNINGASKUNNASSA, kun taas suurin ”suojattu” reserve Lodge Hill, Kent, uhkaavat kreditt lån på dagen Medway neuvoston maankäytön suunnitelmat – siirrä RSPB urhoollisesti .

Se on sama, huolestuttavan monta meidän kerran kukoistava songbird väestön. Robins, hemppoja, tiaiset, peipot, kottaraisia, kiuruja, harmaasirkkuja, lehtokerttua ja laulu rastaat ovat kaikki katoamassa, ja niiden kanssa lauseita ja melodioita, jotka on värjätty puutarhojen, puistojen, katujen ja jokien vuosisatojen ajan.

Kun työntää, luonnon alkuperäiset diskantit voi todistaa sisukas. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että kaupunkien tyyppejä kuten punarintoja, mustarastaita ja varpuset niiden kappaleita viime vuosikymmeninä, mikä lisää niiden äänenvoimakkuutta paremmin kilpailemaan kasvaa melusaaste. Tämä on siunaus city-asunnon lintu-harrastajat kuten minä. Tunnen samoin, ajattelematon jännitystä puutarha robin on kultainen, fluting virittää koska olen kotoisin Rihanna on melisma; samaa pähkinäinen puinen tatuointi Richmond Park tikka tai kottarainen on kummallinen vihellys kuin saan eeppinen Dimebag yksin.

Richard Smyth, kirjoittaja , mustapääkerttu laulu on kuningas. Tämä erottuva harmahtava warbler tuottaa virittää että on ”säröillä, humalainen, äänekäs, täynnä chitters ja pillejä … hengästynyt, holtiton, täynnä nitisee ja vadelmia”. ”Se oli ensimmäinen laulu saada minut ymmärtämään, että linnunlaulua ei tarvitse olla musikaalinen, ihmisen mielessä, on ihana,” Smyth kertoi.

Sen totta; satakielen laulu, esimerkiksi, ei ole pehmeä ja hunajainen asia maallikoita voisi odottaa, mutta melko hätkähdyttävä, monimutkainen ja varsin säälimätön litania – ”heavy metal in bush” mukaan Chris Packham. Koiras voi hallita jopa 200 trillit, sykkii ja pillejä, käyttöön niitä kone-ase-tyyli, häikäisevän yhdistelmiä.

Luonto, kuten Smyth huomauttaa, voi olla joustava, mutta ei loputtomiin. Edmonton, Kanada, songbird väestön musta-rajattu chickadees violetti peippoja ovat kuolemassa pois, pysty kilpailemaan kaupungin teollisuus-din. ”Ilman kuultavissa kappaleen, mies linnut olivat rujo, voi paaluttaa alueella tai mainostaa kavereita. Jalostukseen hinnat, seurauksena, putosi.” Tutkijat ovat havainneet vastaavia malleja syntymässä Saksassa ja yhdysvalloissa on Rocky Mountains. Jos kauhu elokuvat ovat opettaneet meille mitään, se että äkillinen hiljaisuus, jossa linnunlaulu kerran hallitsi on pahaenteinen enne.

Runoilijat ja tiedemiehet ovat tutkineet songbird on taito vuosikymmeniä, tallennus ja kartoitus ja arkistointi, mutta niin paljon arvostusta on projektio. Me kuvitella niitä surkuttelemaan ja mässäillään, ei siksi, että tiede on avannut heidän kappaleita tahansa emotionaalisesti käännettävissä tavalla, mutta koska ne puhuvat meille, kuten Nelly Furtado, lennon ja vapaus. Heidän on musiikin vihitty vaihteessa tuntia (dawn, dusk) ja vuodenaikoina. Ne makea, kimeä chirrups ja trillit ovat ääni lapsuuden kesät ja loma meren rannalla. On jotain enemmän kodikas kuin syvän, tyytyväisen coo rasvaa, violetti-collared kyyhkysiä? Linnunlaulu on Brittiläinen asia, musiikkia olemme täynnä . Hauskaa, sitten harkita, että warblers olemme väitti, kuin omamme eivät ole kotoisin, mutta arvokkaita vieraita: maahanmuuttajat.

Kuten lukemattomia virus videoita ovat osoittaneet, siellä on vahvat perusteet musiikin yhteinen kieli välillä siivekäs ikäisensä ja meille. He , ja me lainata omaansa, raskaasti Beethovenin viiriäisiä, käki ja satakieli jäljitelmiä hänen 1808 Pastoral Symphony, jungle musiikkia i Norge allekirjoitus sademetsän hurista. neo-klassisen ja avant-garde jazz päät, kuten Evan Parker ovat kaikki laskeneet tämän villi, vapaa musiikki, yrittävät taittaa lintujen ääniä osaksi niiden veneet. Mutta totuus on, siellä on vielä paljon, mitä emme tiedä: pääasiassa, on musiikkia he tekevät selviytymisen yksin, tai on siellä enemmän?

Näppärä puhelin sovellukset voivat auttaa meitä poimia yksittäisiä laulajia usean lajin kuoro, tunnistaa rikas, monimutkaisia ääniä ne tuottavat niille hyvin pieni mutta mahtava , ja BBC: n Radio 4: n on ihana asia, mutta mikään ei voita live, akustinen kokemus, kun se tulee laululintujen. Kokeile jättää puhelinta taskussa seuraavan kerran ohitat green patch; katse ylöspäin puiden latvoissa sijaan etelään jalkakäytävä – on kelluva kaupunki villi, makea musiikki tapahtuu vain muutaman metrin päässä, edellä meidän newsfeed-tukossa päät.

Tämä artikkeli sisältää affiliate-linkkejä, mikä tarkoittaa, ettemme voi ansaita pienen palkkion, jos lukija napsauttaa kautta ja tekee ostoksen. Kaikki journalismi on riippumaton ja ei ole millään tavalla vaikuttanut kaikki mainostajan tai kaupallisen aloitteen.

Koska olet täällä – meillä on pieni pyyntö. Samaan aikaan, kun tosiasiallinen, rehellinen raportointi on kriittinen, Guardian auttaa antamaan tarkkoja, oikea-aikainen raportointi maailmaamme. Olemme toimituksellisesti riippumaton, eli emme aseta omaa asialistalla. Meidän journalismi on vapaa kaupallinen harhaa ja ei vaikuta miljardööri omistajat, poliitikot tai osakkeenomistajat. Kukaan ei muokkauksia meidän Toimittaja. Kukaan ei ohjaa meidän mielestämme. Tämä on tärkeää, koska se antaa meille mahdollisuuden antaa äänensä äänettömiä, haastaa voimakas ja saattaa heidät vastuuseen.

Enemmän ihmiset lukevat Guardian on itsenäistä, tutkivaa journalismia kuin koskaan, mutta mainostulojen kautta media ovat laskussa nopeasti. Ja toisin kuin monet uutistoimistot, meillä ei ole laittaa paywall – haluamme pitää meidän journalismi yhtä avoin kuin voimme. Joten voit nähdä, miksi meidän pitää pyytää apua. Teemme sen, koska me uskomme, meidän näkökulmasta on tärkeää – koska se voi hyvinkin olla teidän näkökulmasta, liian.

Jos jokainen, joka lukee meidän raportointi, joka tykkää sitä, auttaa tukea sitä, tulevaisuutemme olisi paljon turvallisempi. Niin vähän kuin 1€, voit tukea Guardian – ja se kestää vain minuutin. Kiitos.